Деца от Разградско с награди от Националния конкурс "Бог е любов"

10:16, 26 май 17 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две деца от Разградска област са отличени с първа награда на Националния конкурс “Бог е любов”, който се организира от Министерството на образованието за 16-а поредна година, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

 

 В раздела за разказ или есе във възрастовата група от трети до пети клас, с първа награда е Йоана Христова Тодорова от четвърти клас на ОУ”И.С.Тургенев” в Разград. В раздела за рисунка и приложно изкуство в групата от пети до шести клас първа е Йоана-Александра Цветомирова Чобанова от пети клас на ОУ”В.Априлов” в Исперих. Освен това награда за отлично представяне ще получи и Ая Дескова Тодорова от втори клас на ОУ ”В.Левски” в Разград.

 В конкурса от Разградска област са участвали ученици от ОУ”В.Левски” – Разград, ОУ”Н.Икономов” –Разград, ОУ”И.С.Тургенев” – Разград, ОУ”В.Априлов” – Исперих и ПГ”В.Левски” в Исперих. На големия християнски празник Спасовден се състоя специално тържество, на което бяха наградени с грамоти и подаръци всичките 22 участници от ОУ”В.Левски” в Разград. Четирима от тях са с първи места от регионалния кръг на конкурса – Ая Тодорова от втори клас, Валери Тодорова от четвърти клас, Невена Каспарова и Мерве Бейтулова от трети клас.

Наградите на четирите деца връчи началникът на Регионалното управление по  образование-Разград Атанас Дончев. Той поздрави ръководството на училището и преподавателя по религия Илиян Чолев за работата им и създадените шест групи по този предмет – най-много в областта. Началникът на общинския отдел „Образование“ Елка Драмалиева  и директорът на ОУ“Васил Левски“ Диана Първанова връчиха останалите награди и подаръци.
 Награждаването на класираните на национално равнище ще стане на официална церемония в Троянския манастир „Успение Богородично” на 1 и 2 юни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама