Читалището в Островче отбеляза своята 115-та годишнина

18:02, 26 май 17 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Общинскиs съвет  в Разград Надежда Радославова присъства днес на тържественото събрание на НЧ „Слънчев лъч-1902“ в село Островче, съобщиха от общината. Събитието беше организирано, по повод 115-та годишнина на читалището, а във връзка с честването Радославова подчерта, че й е изключително приятно да бъде на място, на което хората са заредени със силен възрожденски дух. Тя пожела на домакините да продължават да бъдат все така отдадени на каузата и им подари ваучер, с който да обогатят фонда на библиотеката към читалището. Празничен поздравителен адрес бе поднесен и от кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, в който той благодари на дейците за това, че съхраняват българските традиции и дух непокътнати и ги предават на поколенията.

По време на събранието членове на читалищното настоятелство презентираха неговата дейност, раздадени бяха и грамоти на най-дейните жители на селото. Те поднесоха и своите благодарности на кмета д-р Василев и на г-жа Радославова за съдействието, което са оказали за организиране и протичане на празничен концерт в селото, по повод годишнината.

На събитието присъстваха и Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, директори на институции, хора на културата и много приятели на читалището.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама