Фестивал „Заедно приятелско училище” организира ОУ „И.С.Тургенев” в Разград

12:49, 27 май 17 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 29 –ти и 30-ти май в ОУ „И. С. Тургенев“ в Разград ще се проведе превантивна инициатива, наречена „Заедно приятелско училище“. Проявата се организира съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщиха от учебното заведение.

Събитието стартира на 29 май от 10 часа в училищния двор с различни масови дейности, които включват спортни активности с деца от близките детски градини, спортни игри, които да обединяват в отбори по-малки, по-големи, учители и родители. В рамките на инициативата ще се проведе кулинарно състезание, в което децата сами да си приготвят храната за деня, докато се забавляват. Група от учители-творци и ученици ще рисуват на стълбите пред училището, ще танцуват и пеят.

През вторият ден на инициативата на 30 май от 20.30 часа на тревната площ пред училището ще има безплатно квартално кино – събитие по подобие на големите градове в страната. Предложената филмова продукция е с български филм с позитивно послание.

Фестивалът, игрите, музиката и филмовата прожекция имат за цел да привлекат общността на квартала, да обединят малки и по-големи, деца и родители, училище и квартална общност и от сцената да призоват за по-добро общуване между всички.

Очакванията са учениците да се опознаят по-добре, да създадат нови приятелства, да открият ментор в лицето на някой по-голям ученик и да ориентират комуникативните си умения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама