Областният управител ще съдейства Разград да има действащ закрит басейн

15:31, 29 май 17 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Гюнай Хюсмен ще съдейства на ръководството на ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград да заработи отново закритият басейн в училището, за да може той да се ползва не само от децата в училището, а и от останалите ученици в града и общината, съобщиха от областната администрация. Той бе гост на учебното заведение за откриване на фестивала „Заедно приятелско училище“, който се организира от ОУ “Ив.С.Тургенев“ със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Областният управител връчи и част от грамотите на ученици от училището, които са постигнали успехи на национални конкурси през учебната година.

 

Преди това Гюнай Хюсмен заедно със заместник областния управител Нурие Црънгалова разгледа училището, в което учат 275 деца, посети занятие на деца от ЦНСТ с ресурсни учители. Двамата разгледаха и закрития басейн в училището. Той е изграден заедно с училищната сграда през 1987 г., през 2004 г. е ремонтиран, работи едно лято, след което се оказва, че водата от него изтича с по 10-15 см. седмично и е спрян от експлоатация – разказа директорът на училището Милена Орешкова, която от 7 години е на този пост. Проект за ремонта заедно с количествено-стойностни сметки е изработен, с него обаче според нормативната база училището няма право да кандидатства пред европроекти или друг вид финансиране, това могат да направят община Разград или спортен клуб, който ще го ползва.

 

Стойността на проекта е 400 000 лв., към него има изготвен и график за целогодишно ползване по веднъж седмично от учениците от всички училища от град Разград, като съществува възможност и ученици от цялата община да провеждат занятия в басейна, а след учебно време и в почивните дни и граждани да плуват в закритото съоръжение. Заедно с кмета на Разград д-р Валентин Василев и общинската управа ще търсим възможности за финансиране на този проект, не бива такова уникално съоръжение да стои неизползваемо, занятията в него ще са полезни за здравето и физическото развитие на децата на Разград и региона – категоричен бе Гюнай Хюсмен.

 

Съгласие за съдействие има и от председателя на Обществения съвет на ОУ“Ив.С.Тургенев“ Ангел Петричев, който е и изпълнителен директор на ПФК“Лудогорец 1945“ – уточни директорът на училището Милена Орешкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама