Учителите от ОУ „И.С.Тургенев” в Разград се свързват с колеги от цяла Европа чрез Twinning

07:00, 18 юни 17 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на учебната година, учителите на ОУ „И. С. Тургенев“ преминаха две обучения в иновативни техники и технологии в образователния процес, съобщиха от учебното заведение. Първото бе на тема „Педагогика на свободното време“, представена от Проф. Нели Бояджиева, със сътрудничеството на „Център на НПО в Разград“. Събитието, което е част от Кръгла маса по проект „Агресия, тормоз, насилие.....в нашето училище“ премина под патронажа на Гюнай Хюсмен, областен управител на област Разград. Проф. Бояджиева ангажира вниманието на учителите с тренингов модел, свързан с темата за свободното време; доколко умеем да разполагаме с него и го възприемаме като лично пространство; как бихме могли да работим с децата в тази посока. 

Второто обучение бе с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси и програма „Еразъм +“, свързано с най-новата образователна програма -  e Twinning.Води го Евгения Цветанова - e Twinning посланик. Тя говори за предизвикателствата пред училищното образование, представи интересни практики от Европейската образователна мрежа на програмата, в която са регистрирани и участват 473 394 преподаватели от цяла Европа. Класната стая на бъдещето в e Twinning електронната платформа предизвика голям интерес сред участниците в обучението, които също имаха възможност да се регистрират напълно безплатно в нея.

Основен акцент в обучението беше възможността на e Twinning за повишаване на педагогическите компетентности на преподавателите. Учителите имаха и практическо занятие, писане на проекти, което на практика ги подготви за включване в програмата през следващата учебна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама