Областният управител на Разград с ПИК код от НАП

17:24, 19 юни 17 25 871 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова си извадиха ПИК кодове в офис Разград на Териториална дирекция на НАП-Варна днес, съобщиха от областната управа.

Снимки: Областна администрация - Разград

Хюсмен и Црънгалова, и заместник областният управител Евгени Драганов, който вече има ПИК код, бяха на работна среща в данъчната служба.  Като част от нея бе и издаването на Персонални идентификационни кодове. Към този пример директорът на разградския офис на НАП Цанка Тъмнишка призова на срещата на Областния управител с ръководителите на териториалните звена на държавни администрации преди близо месец.

Предстои ПИК-кодове да бъдат издадени и на служителите в Областна администрация. Това е част от електронното правителство и служи за улесняване на административното обслужване на гражданите. ПИК кодовете се издават безплатно, използват се за подаване на заявления за издаване на различни видове документи, като те постепенно се увеличават. Към този момент с ПИК може да се проверят дължимите местни данъци и неплатените задължения към НАП, да се провери дали работодателят плаща социални осигуровки на служителя си, да се подаде годишната данъчна декларация и други.

Снимки: Областна администрация - Разград

Издаването на ПИК отнема няколко минути – увериха се на гишетата на НАП-Разград Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областния управител Нурие Црънгалова. Кодовете се активират 30 минути след издаването им.

Снимки: Областна администрация - Разград

Ръководството на Областна администрация и Тъмнишка обсъдиха и възможности за съвместна дейност по повод сигнал, подаден в приемната на Областния управител днес, както и във връзка с обучения за повишаване на административния капацитет на служителите в двете институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама