Мартина Петрова от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”в Разград – с призово място в национален конкурс за есе

09:16, 20 юни 17 25 934 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През миналата седмица в Добрич се проведе национален ученически конкурс и конференция на тема: „България и Първата световна война. Места на памет.”
При оспорвана конкуренция Мартина Петрова от 9-а клас в ПГПЧЕ ”Екзарх Йосиф” извоюва второ място в раздел есе на тема: „Поклон пред народа български, отгледал достойни синове и герои”, съобщават от учебното заведение.

Снимки: ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” - Разград

Наградата е връчена от проф. д-р на и. н. Антонина Кузманова-съпруга на покойния д-р на и.н. и автор на учебници по история и цивилизация Стойчо Грънчаров. В журито са били уважаваните и известни историци Радослав Симеонов, уредник на Военно гробище- музей към РИМ – Добрич и Петър Бойчев- директор на исторически музей в гр. Тутракан.

В раздел реферати отлично се представили Павел Матеев и Боян Димитров от 9-б клас на тема: ”Участието на 19-ти Пехотен полк в епичната битка за Добруджа” с научен ръководител за конкурса Румяна Раденкова.

От училищното ръководство поздравяват талантливи ученици със заявената от тях гражданска позиция и мотивация за национална гордост и самочувствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама