С детски празник започна седмото издание на инициативата „Читалня под небето”

12:36, 20 юни 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разградската регионална библиотека отново кани малки и големи, четящи и нечетящи, обичащи да рисуват, да играят и се забавляват да се включат в инициативата "Читалня под небето". Началото на седмото поред издание на инициативата бе дадено днес с детска веселба с участието на малчугани, посещаващи извънучилищните звена и летните занимални в града. Децата четоха откъси от свои любими произведения, представена бе и драматизация на приказката „Кума Лиса кръстница” на Ран Босилек, имаше също забавна викторина. Празникът завърши с детска дискотека.

Снимка: Topnovini.bg

Тазгодишното издание на лятната читалня е под надслов „Деца препоръчват свои любими книги на деца”, обясни библиотечният специалист Надежда Паскалева. Летните занимания ще са във вторник, сряда и четвъртък от 9.00 до 13.00 часа, те ще продължат до началото на септември. Малчуганите ще имат възможността да четат и да се забавляват на открито в градинката до библиотеката. 

С помощта на библиотечните специалисти децата ще открият интересни герои от непознати за тях увлекателни и провокиращи фантазията им книги. Интересните четива ще се редуват с различни занимателни игри и творчески работилници. За по-малките ще има забавления с рисуване и оцветяване под ръководството на библиотечните специалисти.

Снимка: Topnovini.bg

Паскалева сподели, че с всяка изминала година интересът към инициативата „Читалня под небето” става все по-траен и се отбелязва все по-голяма посещаемост. В различните инициативи се включват около 30 деца на ден. Очаква се в тазгодишното издание да участват повече от 600 деца на различна възраст. Освен малките посетители от града, да четат и се забавляват в градинката пред библиотеката идват и гостуващи от други градове на страната и от чужбина техни връстници, посочи библиотечният специалист.

 

Снимка: Topnovini.bg

Тя допълни, че интересна програма за децата на Разград през лятната ваканция ще предложи и детският отдел на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”. Всеки понеделник децата ще четат любими произведения от детски автори, а вторниците ще има детско ателие „Обичам те, слънчево лято”. Всяка сряда ще се организират детски филмотеки, а всеки четвъртък малчуганите ще могат да се включат в творческата работилница „Сръчко”. Петъчните дни са предвидени за забавни игри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама