Над 200 деца ще участват в юбилейното 10-то издание на фестивала "Звезден път" в Разград

11:50, 21 юни 17 / Култура 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 23 и 24 юни Разград ще домакинства на Десетото юбилейно издание на Националния детски фестивал "Звезден път". Събитието се организира от сдружение "Бъдеще за Европа", съвместно с община Разгрд, Общинския културен център и Областната дирекция на МВР, съобщи председателят на сдружението Златка Пенчева. 

Мотото на фестивала е „Детско изкуство за безопасност на движението“. С традиционната вече инициатива организаторите се стремят да насърчават творческите заложби на децата с изявени дарби, доказали своите възможности в областта на изкуството, и да ги ангажират със социално значима кауза, каквато е безопасността на движението по пътищата. Заявки за участие в тазгодишното издание на проявата са подали деца и младежи от Варна, Шумен, Добрич, Казанлък, Разград и др. Фестивалът има конкурсен характер и включва три категории -  конкурс за популярна песен, за вокални дуети и триа, и за танци. 

Изпълненията на певците ще бъдат оценявани от жури с председател Етиен Леви, а пердседател на конкурсната комисия, оценяваща изявите на танцьорите ще бъде Румян Занев.

Конкурсната програма за популярна песен започва от 10 часа в петък, на 23 юни в Общинския културен център, а официалното откриване на фестивала е от 17 часа. За поредна година събитието ще бъде съпътствано с викторина за безопасност на движението и с рокерско шествие на мотоклуб "Лудогорски братя".
Конкурсната програма за танци е от 10 часа в събота, а от 17 часа е галаконцертът и награждаването на победителите. За най-добрите певци и танцьори ще има много награди. Ще бъдат връчени Grand Prix, Специална награда на кмета на Разград, както и Специална награда на името на музикалната педагожка Марияна Дучева, главен инициатор за провеждането на фестивала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама