Общожилищно тържество организираха жители на Кубрат

07:14, 25 юни 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Междусъседско тържество под наслов „44 години заедно“ си спретнаха живеещите в блок „Орфей“ в Кубрат, съобщиха от общинската администрация. Инициатор на идеята е една от първите обитатели на блока и бивша завеждаща отдел „Култура“ при общината Феодора Илиева. На събитието присъстваха кметът Алкин Неби и почетния гражданин на Кубрат и член на Управителния съвет на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ Ахмед Мерданов. 
С приветствие към присъстващите се обърнаха Феодора Илиева и Ахмед Мерданов. Лично всеки поздрави и кмета Алкин Неби. Разказаха се много спомени, припомниха се случки и събития, свързани с блока, а най-важното бе, че добрите междусъседски отношения не са мит, а съществуват и бяха показани на тържеството. Имаше богата трапеза с торта, музика, хоро и най-вече весело настроение.

 Блок „Орфей“ е построен през 1973 г. В него първоначално са настанени 85 души. От тях през годините 26 са завършили висше образование, а 11 са се родили. В момента в блока живеят 36 души, голяма част от които присъстваха на тържеството. От тях двама са деца, 5 - учащи, 13 - работещи, 6 - безработни и 10 пенсионери. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама