С хепънинг младежи в Разград казаха „Не на дрогата”

07:18, 27 юни 17 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежки хепънинг „Не на дрогата! Има и друг път“, посветен на Международния ден за борба с наркотиците се проведе в Разград. Събитието бе организирано от община Разград, Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към  него, съобщиха от Oбщината.

Проявата бе открита от зам.кмета Ердинч Хасанов. Той отбеляза, че в този ден държавите обединяват усилия, за да може да спрат пътя на наркотиците сред хората. „Затова и община Разград е съпричастна и се старае да организира събития, които да покажат, че може да се забавляваме и без наркотици”, каза Хасанов.

В музикално-развлекателна програма се включиха деца от Музикална школа „Илия Бърнев“, Центъра за работа с деца, Танцова формация към ОУ „Васил Левски“ и др. Айкидо-клуб направи демонстрации, имаше игри с алкоочила, забавни снимки с рамка, на която е изписано посланието, викторина с награди и пускане на балони с послания.

Снимка: Община Разград

Група общински съветници - Божинел Христов, Калоян Монев, Янка Георгиева, Фатме Селим, заедно с председателя на Общинския съвет - Разград Надежда Радославова засадиха дърво "алцер" в градинката с Часовниковата кула, по случай 30-годишнината от отбелязването на този ден. Идеята е да бъде привлечено вниманието върху сериозността на проблема и неговото разпространение, да се помисли какво може да бъде направено, за да се предпазят децата или да преодолеят тази зависимост. От 1987 г. на този ден се напомня за една от целите на страните членуващи в ООН - да се създаде международно общество без наркотици.

Снимка: Община Разград

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама