Общинският съвет в Разград избра свои представители на общото събрание на МБАЛ

17:42, 27 юни 17 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съвет в Разград упълномощи днес на своето редовно заседание двама общински съветници, които да представляват Община Разград в качеството й на акционер в „Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Иван Рилски“ – Разград“ АД, на годишното общо събрание на акционерите на дружеството утре, 28 юни.

 Избраните представители са Радиана Димитрова – председател на постоянната комисия по бюджет, и Калоян Монев – председател на постоянната комисия по законност. Взето бе и решение как да гласуват упълномощените общински съветници. Те трябва да се обявят против по две точки от дневния ред: Одобряване на годишния финансов отчет на дружеството за 2016 г., и освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2016 г.. По останалите точки, които включват промяна в състава на Съвета на директорите, в капитала и в Устава на дружеството бе решено да гласуват „за”.

На сесията стана ясно, че промяната в състава на Съвета на директорите е свързана и с подадено от проф. д-р Златица Петрова заявление за освобождаването й, поради наличие на конфликт на интереси. Проф.Петрова е посочила, че като лице, заемало публична длъжност – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“, от която е освободена на 1.03.2017 г., няма право в продължение на една година да сключва трудови или други договори за изпълнение на ръководни или контролни функции с търговските дружества или кооперации, по отношение на които в последната година от изпълнението на правомощията или задълженията си по служба е осъществявала действия по разпореждане, регулиране или контрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама