Областният управител на Разград участва в заседание на Комитета за наблюдение на ОП “Региони в растеж“

17:50, 27 юни 17 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен като представител на Северен централен район участва в Деветото заседание на Комитета за наблюдение на ОП“Региони в растеж“. Форумът се проведе днес в София, съобщиха от областната управа. 

Заседанието е било открито от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В дискусиите са участвали експерти от министерството и Управляващия орган, както и представители на Европейската комисия. На заседанието е бил представен Годишният доклад за изпълнение на Оперативната програма за 2016 г., обсъдени били и промени в плана за оценка на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

 

Сред проектите по ОП “Региони в растеж“, които се реализират на територията на Област Разград в момента, са проектът на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на пътя Търговище – Разград, проектът на община Разград „Паркоустрояване на зелените площи в жк „Орел“ и проектът на община Исперих „Основен ремонт, оборудване и обзавеждане на ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих“, припомнят от областната администрация.

Областният управител Гюнай Хюсмен е апелирал всички потенциални бенефициенти да бъдат още по-активни в подготовката на проекти по оперативните програми, както и да са стриктни в тяхната реализация в интерес на Област Разград и жителите й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама