Общото събрание на акционерите в МБАЛ-Разград се отложи

14:03, 28 юни 17 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След протест на лекари и медицински сестри от МБАЛ „Св.Иван Рилски” в Разград, насроченото за днес годишно общо събрание на лечебното заведение бе отменено и очакваната промяна в ръководството не се състоя.

 Изпълнителният директор на болницата д-р Марин Керчев обясни, че е уведомил тази сутрин Министерството на здравеопазването, че 40 лекари и медицински сестри са подали молби за напускане, ако се смени ръководството и са излезли на протест. Именно по тази причина зам.министър Мирослав Ненков го е уведомил след разговор с министъра, че събрание днес няма да има, след което протестът е бил отменен, каза д-р Керчев. Представителят на Министерството на здравеопазването се е оттеглил и тъй като държавата е с най-голям дял като акционер, кворум за провеждане на събрание не е имало. Протестиращите са се върнали на работа, а утре д-р Керчев ще разговаря персонално с всеки от тях да си оттеглят оставките.

Годишното отчетно събрание на болницата все пак ще се проведе, на предварително насрочената втора дата – 14 юли, която според Търговския закон се предвижда при липса на кворум.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама