Повече от 90 решения е приел Общинският съвет в Исперих от началото на годината

07:00, 29 юни 17 / Политика 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на мандата си до сега Общинският съвет в Исперих е провел 31 заседания и е приел 353 решения. Проведените от началото на тази година заседания на местния парламент са осем, а приетите решения 94. Това сочи отчетът за дейността на Общинския съвет, представен от неговия председател адв. Даниел Димитров. Докладната записка ще бъде обсъдена и гласувана на днешното заседание на местния парламент.

През отчетния период няма върнати за ново разглеждане от Областния управител или оспорени пред Административния съд в Разград решения, се посочва в отчета. Подготовката на заседанията на местния парламент е протичала с приемане на постъпилите докладни записки в определените срокове и разглеждането им от постоянните комисии. Материалите за заседанията на постоянните комисии и информация по докладните записки своевременно са получавани по електронен път от общинските съветници. За предстоящите заседания на комисиите и общинския съвет своевременно са информирани и кметовете на кметства с оглед упражняване правото им на съвещателен глас по въпроси, които засягат населените места, отчита адв. Димитров. Той отбелязва, че в голямата си част решенията на Общинския съвет пряко засягат управлението и разпореждането с общинската собственост. Председателят на местния парламент в Исперих смята, че има какво да се желае в дейността на съветниците.  Според него е необходимо да се наблегне на обучения, семинари и подготовка на общинските съветници, по разглежданите въпроси. Нужно е да се привлекат външни експерти към постоянните комисии, което адв. Димитров счита, че с общи усилия ще успеят да реализират до края на мандата на Общинския съвет.

„Трябва да продължим и практиката да провеждаме изнесени заседания на постоянните комисии, а защо не и заседания на Общинския съвет в населените места. Отделно от това няма пречка и всеки един или група общински съветници да направят приемни по кметствата в общината”, отбелязва още председателят на ОбС в Исперих. Той благодари на всеки един съветник, че е засвидетелствал своята съпричастност и отговорно отношение към работата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама