Откриха новата сграда на печатница „Разград-Полиграф“ ООД

19:29, 30 юни 17 25 3147 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тържествен водосвет отслужен от архиерейския наместник отец Георги днес бе открита новата сграда на печатница „Разград-Полиграф“ ООД, съобщиха от общинската и областната администрации. Гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, Областният управител Гюнай Хюсмен, зам. областният управител Нурие Црънгалова, дългогодишни партньори на печатницата от Разград, съседни градове и от София.

Снимки: Община Разград

Радославова подари на собственика Теодор Ролев икона и му пожела успехи в работата. „Чест и отговорност е да присъствам тук, за Общинския съвет в Разград е изключително важно да има предприемачи, които да осигуряват повече работни места, за да има повече заети лица“, каза в поздравлението си Радославова. „Похвално е, че в Област Разград има такова предприятие на свръх европейско ниво, от името на държавата Ви благодаря, че Ви има, нека Област Разград се гордее с  Вас“, обърна се пък областният управител към собственика на фирмата Теодор Ролев.

100 човека работят в структуроопределящото за региона предприятие. Цялостната инвестиция в сградата, машините и съоръженията е 1 600 000 лева. С нея е увеличен капацитетът на производството, новото развитие е в листовия печат, обновяването вече е довело до подписване на нови договори с партньори от чуждестранни фирми – обясниха Ролев и управителят на фирмата Веселин Спасов.  „Разград-Полиграф“ традиционно е в Топ 3 на производителите на тетрадки и ученически пособия в България – допълни Ролев.

Едновременно с новата сграда  официално отвори врати и бирария „Адлер“, намираща се по печатницата, в заведението бе коктейлът по случай откриването на новата сграда.

Снимки: Община Разград

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама