Осъдителна присъда за пране на пари, склоняване към проституция и трафик на жени за трима подсъдими от Сливен

18:15, 27 ное 17 25 1540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София Окръжният съд в Сливен призна подсъдимите Атанас Мъндев, Ваня Мъндева и Емил Трифонов за виновни за извършени от тях престъпления по чл. 253, ал.5, пр.1 и пр.2, вр. ал.4, пр.1 и пр.2-ро, вр. ал.3, т.2, вр. ал.1, пр.2, 3 и пр .6 от НК, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Съдът е наложил на подсъдимия Атанас Мъндев наказание от пет години „Лишаване от свобода“, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Емил Трифонов е осъден на четири години „Лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. На подсъдимата Ваня Мъндева е наложено наказание от три години „Лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. Всеки от тримата подсъдими е с наложена глоба в размер на 10 000 лева.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.

Подсъдимите по делото са от гр. Сливен. Тримата извършвали широкомащабна престъпна дейност на територията на България и още три европейски страни - Нидерландия, Белгия и Франция. Обвиненията срещу тях са за пране на пари, склоняване към проституция и трафик на жени, с цел използването им за сексуална експлоатация, както и за упражняване на принуда и изнудване (рекет) по отношение на различни лица. Сред пострадалите от действията им имало търговци, земеделски производители, сводници и др.

Подсъдимите се занимавали с контрабанда и застрахователни измами, в резултат на което бил прикрит произходът на имущество и действителни права върху такова, на обща стойност над 2 000 000 лева.


 


 


 


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама