Баща стреля по полицаи, спрели сина му за пътна проверка

15:30, 12 яну 18 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

37-годишен мъж от разградското село Брестовене стреля по полицаи, които издирвали 19-годишния му син, избягал от пътна проверка, съобщава Дарик.

От ОД на МВР-Разград съобщават, че водач на лек автомобил „БМВ“ противозаконно е попречил на служители на РУ-Кубрат да изпълнят задълженията си като не спрял на подаден със стоп палка сигнал.

Това е станало на 10 януари, около 21:00 часа, в село Брестовене. Автомобилът бил последван от полицейските служители, които виждат как спира пред къща. От мястото на водача слиза неправоспособният Ю.С.М. на 19 години, който влиза в къщата и се укрива.

При извършената проверка около 22:00 часа срещу патрулния екип излязъл 37-годишния му баща със заплахи и закани за саморазправа. Малко по-късно той започнал да стреля по полицаите. При извършения оглед на пътното платно и по дрехите на служителите са намерени 18 оловни сачми с размери 1,2 мм. от гладкоцевно оръжие. Мъжът е задържан, синът му се издирва.

По случая се водят разследвания за закана спрямо длъжностно лице и възпрепятстване на изпълнение на задълженията му, за първото престъпление санкцията е лишаване от свобода до 5 години, а за второто – до 3 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама