Започват дървените ваканции в Шуменско

11:02, 26 фев 18 25 1606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учениците от община Каолиновo излизат във ваканция от утре, съобщи кметът Нида Ахмедов за БНР. Причина за това е усложнената зимна обстановка. 

Заради трудно проходимите пътища децата в класните стаи тази сутрин са били много малко. На заседание на кризисния щаб е било решено, че вторник и сряда ще бъдат неучебни дни за учениците. Детските градини пък ще останат затворени до края на седмицата. В община Каолиново няма затворени пътища, но движението става при изключително тежки зимни условия, на места има сериозни навявания.

В община Никола Козлево засега пътищата също са проходими при зимни условия. Предстои заседание на кризисния щаб, заяви кметът Ешреф Реджеб. Според него, най-вероятно ще бъде взето решение учениците да излязат в дървена ваканция.
 
Подобна е ситуацията и в община Хитрино, където учениците в класните стаи тази сутрин са били малко заради сложната зимна обстановка. Свикано е заседание на кризисния щаб, членовете ще му преценят дали в общината ще има дървена ваканция.

В община Смядово обстановката е нормална. Иванка Петрова - кмет на общината, уточни, че децата са стигнали нормално до училище, машини са почистили пътя до Дома за жени с психични отклонения в село Черни връх, изготвя се списък с хората на хемодиализа, за да могат да бъдат извозени утре до болницата в Шумен.

Учебни занятия днес няма да има в община Венец, съобщи кметът Нехрибан Ахмедова. Тя уточни, че най-вероятно учениците няма да са на училище и през следващите два дни, но това решение предстои да се вземе на заседание на Общинския съвет по бедствия и аварии. 

Усложнена е обстановката в община Венец, но на този етап няма села без достъп. Ток и вода има навсякъде, снегопочистващата техника е по пътищата, каза още Нехрибан Ахмедова.

Със заповед на кмета на Община Главиница Неждет Джевдет днес са преустановени занятията във всички учебни заведения и детските градини на територията на общината. От метеорологичните условия, които ще последват през деня, зависи дали ваканцията за училищата ще бъде удължена и утре. 

Всички пътища в община Главиница са отворени за движение при зимни условия. Специализираната техника е насочена и към улиците в населените места. Там духа силен североизточен вятър, който е главен фактор за снегонавяванията.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама