Части от АМ "Хемус" и АМ "Тракия" затворени заради снегонавяванията

23:50, 26 фев 18 25 1423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Затворена е магистрала „Хемус” край Варна. В момента е невъзможен достъпът между Варна и Шумен. В района на пътен възел „Каспичан” движението е спряно до границата на област Варна. Пътят Варна-Добрич все още е отворен, но е забранен за превозни средства над 12 тона. По пътя Варна-Бургас също има проблеми в района на село Горица.

Изключително тежка е обстановката в Добрич и Шумен. Властите предупреждават да не се пътува, освен при крайна нужда. Остават затворени училищата на територията на община Варна, в общините Суворово, Аксаково и Девня, а в Бяла - до 2 март. На територията на община Варна работят 43 снегорина. Има дежурни, които са готови да се отзоват при нужда, но властите все пак предупреждават да не се пътува.

Силен вятър и сняг блокираха и АМ „Тракия” между Карнобат и Бургас. От снощи този район е затворен и в двете посоки. Снеговалежът все още продължава, а бурният вятър е причина за снегонавявания и намалена видимост. Забранено е движението за тежкотоварни камиони над 12 тона в участъка от Обзор за Варна, както и Дюленски проход. Затворен е пътят Средец-Елхово заради няколко катастрофи. 

Освен по двете магистрали към Източна България, почти невъзможно е придвижването и в Русенско. Затворени са трасетата Русе-Разград и Русе-Силистра, както и цялата третокласна пътна мрежа в областта. От Пътната агенция призоваха шофьорите да не тръгват с колите си през нощта и утре, освен ако не е наложително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама