Сняг и силен вятър продължават да създават проблеми

07:55, 27 фев 18 25 1643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Снегът и силният вятър продължават да създават проблеми в много части на страната. През нощта бяха затворени магистрала „Хемус” от Шумен до Варна, както и „Тракия” от Карнобат до Бургас.

От АПИ съобщиха малко след 07:00 часа тази сутрин, че е възстановено движението на всички МПС по АМ "Тракия" в участъка Карнобат-Бургас.

Възстановено е и движението по пътя от разклон Ветрино до гр. Провадия, в област Варна, както и по път III-6009 в участъка разклон Миролюбово - Изворище от км 0+000 до км 9+100, в област Бургас. 

Възстановено е движението на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете посоки по АМ "Хемус" на територията на област София. Трафикът се осъществява поетапно и  се регулира от Пътна полиция.

Възстановено е и движението на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете посоки по пътя Шумен-Ябланица.

Усилията на пътните служби да направят пътищата проходими продължават в светлата част на деня.

Почти невъзможно е придвижването и в Русенско. Затворени са трасетата Русе-Разград и Русе-Силистра, както и цялата третокласна пътна мрежа в областта.

Варна е блокирана – магистралата е затворена. Отворен е пътят Варна-Добрич, но и там придвижването е усложнено. Затворени са летището и пристанището, както и всички училища.

От Агенция „Пътна инфраструктура” призоваха шофьорите да не тръгват с колите си, освен ако не е наложително.

Студът и снегът затвориха десетки училища в страната. В дървена ваканция от вчера са учениците от няколко училища в Разград, Силистра и Тутракан. Днес и утре няма да има учебни занятия и в Шумен, Стара Загора, Враца, Добрич и Лозница, както и в няколко общини в област Варна. Дървена ваканция до 1-ви март е обявена и в пет общини в област Смолян. До края на седмицата без учебни часове ще са и учениците от Бяла.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама