Магистрала „Тракия” е затворена в района на Бургас. Тежка зимна обстановка в Русенско

07:30, 28 фев 18 25 1677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отново затвориха магистрала „Тракия” в района на Бургас. Причината е обилният снеговалеж в региона и невъзможността пътят да бъде почистен. 

Тежка е пътната обстановка в Русенско, през цялата нощ продължи да вали сняг. 50 снегопочистващи машини работят на територията на гр. Русе. До 1 март училищата в областта остават затворени до 1 март включително.

ГКПП „Дунав мост” остава затворен от румънска страна за тежкотоварни автомобили. Образували са се опашки. Пътят Русе-Силистра отново е в тежко състояние. Пътят Русе-Бяла е затворен за превозни средства над 12 т.

Изцяло затворени са за движение пътят Русе-Разград-Шумен, Дюлинският проход и отсечката Миролюбово-Каблешково. Проходът на републиката е отворен за движение на леки коли.

По останалите пътища в Североизточна България автомобилите все още се движат, но голяма част от пътната мрежа е затворена за камиони.

Над 200 камиона са блокирани до нормализиране на обстановката в Северна България. Те са спрени на специализирани паркинги в град Гурково и по пътя до града. Тежкотоварните камиони, които искат да преминат през Прохода на републиката се спират на паркинги в областите Сливен, Хасково и Стара Загора.

Силен вятър във Варна усложнява зимната обстановка тази сутрин. Отменени са учебните занятия във Варна.

Остава тежка обстановката по пътя от Варна за Шумен и Добрич. Втори ден код жълто е в сила за областта за отрицателни температури.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама