Североизтокът отдава почит на героите от Освобождението

10:50, 02 мар 18 25 1553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плиска се провежда тържествено честване на националния празник на България – 3 март.  На площада пред кметството ще бъдат издигнати национални знамена и ще бъдат положени венци и цветя в знак на почит и признателност към героите, дали живота си за свободата на България. В Културния клуб на пенсионера празнична програма ще представят учениците от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ и децата от ДГ „Детелина“ в Плиска.

В къща-музей „Панайот Волов“ в Шумен ще се проведе тематична беседа „Измеренията на свободата“. 

Кръгла маса "Националният Пантеон" ще се проведе в Русе от 14.00 ч. в зала "Европа" на Доходното здание. Организатори са Регионален исторически музей - Русе и Община Русе. Събитието ще бъде съпътствано от откриването на изложба и туристически тур "По женските места на Русе".

Продължават инициативите на Регионалната библиотека ”Проф. Боян Пенев” в Разград по повод 3 март. В Детския отдел ще се проведат уроци по история „140 години от подписването на Санстефанския мирен договор”. Ще участват ученици от 2 и 4 клас на ОУ ”Никола Икономов”.

Безплатна прожекция на българския филм „Воевода“ е организирана от 18 ч. в кафе-театъра към ОНЧ „Напредък – 1864“ в Търговище. Прожекцията е от програмата на Община Търговище, посветена на 3 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама