Жълт код в 13 области в Северна България

07:05, 04 мар 18 25 1543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В неделя на много места ще вали дъжд, който с нахлуването на студен въздух от север-североизток, още преди обяд в Северна България ще се примесва и ще преминава в сняг.
 
Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен североизточен вятър. В сутрешните часове в Северна България остават условията за поледици и заледявания. 

Жълт код е обявен за 13 области в Северна България. Предупреждението е в сила за областите София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.

Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, максималните ще са от около минус 1 градуса в североизточните, до 15-16 градуса в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за март, но още преди обяд ще започне да се повишава.
 
В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1700 м - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 5 градуса, на 2000 м - около минус 1 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно. Около обяд ще започнат превалявания от дъжд, които по-късно през деня, с понижението на температурите, в северните райони ще се примесват и преминават в сняг. Максималните температури ще са 4-7 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама