Ново свлачище по пътя за търговищкото село Александрово

08:00, 14 мар 18 25 1519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ново свлачище тръгна по пътя за търговищкото село Александрово и ограничава движението в едното платно към три села. Интензивното снеготопене е отцепило ската до самия асфалт по протежение на 30 метра.

От Областното пътно управление спешно са изпратили искане до АПИ за финансиране на укрепителни и ремонтни дейности. Комисия от експерти в Търговище днес ще провери състоянието на свлачището, каза директорът на областното пътно управление инж. Марчо Марчев, съобщи БНР. 

То се активизира през няколко години при обилно снеготопене и застрашава да прекъсне транспортите връзки между няколко села и община Попово. "Без сериозно геоложко проучване и проектиране на технология, която се използва за овладяване на този процес, няма да стане", заяви инж. Марчо Марчев. Той уточни, че свлачището се наблюдава през последните няколко дни, но няма ново пропадане.

Свлачището на пътя Смолян-Мадан продължава да е много опасно и активно. Разчистването в момента е невъзможно заради опасност от нови срутвания. Надеждите са до 10 дни да бъде подготвен алтернативен маршрут.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама