Тирове закъсаха в снежна виелица край Шумен

10:54, 20 мар 18 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради обилния снеговалеж и силния вятър седем села в Шуменска област са без ток. Това са Коньовец, Габрица, Черноглавци, Царев брод, Дренци, Иглика и Живково. В три населени места в община Каолиново единични абонати имат прекъсване на електричеството, три екипа работя по отстраняване на авариите.

Затворен за движение на автомобили е панорамният път от бирената фабрика до Информационния център на комплекса „Създатели на българската държава“ поради опасно надвиснали клони на дърветата, натежали от мокрия сняг. Пътят ще бъде отворен, след като клоните бъдат изрязани и отстранени, съобщиха от общинската администрация.

Обстановката в Шуменска област е динамична, каза заместник областният управител Петко Шаренков за БНР. Към момента има забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главния път Шумен-Силистра, от Венец в посока Шумен. В този район има закъсали тирове. Очаква се да бъдат изтеглени от тежки машини. 

По искане на Областното пътно управление във Варна ще бъде ограничено движението за автомобили над 12 тона по автомагистрала „Хемус“, каза още Петко Шаренков. 

Язовир „Тича“ прелива към момента с 10 кубически метра в секунда, а реките Камчия и Врана са в коритата си и имат достатъчно свободен обем. Оперативните звена на „Напоителни системи“ осъществяват ежечасов контрол на критичните участъци“.

Без електричество са седем населени места в Разградска област. Това са селата Синя вода, Тръбач, Градина и Манастирско в община Лозница, село Сеслав в община Кубрат, една втора от Исперих, както и помпената станция край Малък Поровец и самото село. Вода няма в селата Китанчево и Конево в община Исперих, както и в части от Кубрат. 

38 машини почистват пътищата в Разградско най-много е снегът в общините Кубрат и Исперих.

За товарни автомобили над 12 тона е забранено движението по пътищата Шумен-Силистра, Добрич-Силистра, Русе-Разград-Шумен -Варна, както и Разград-Търговище, Разград-Исперих и Разград-Попово. 

Движението по АМ "Хемус" в района на Девня в посока София временно се ограничава в една лента заради ПТП. Екипи на пътна полиция регулират преминаването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама