Турска фирма ще строи завод за 35 млн. евро в Разград

20:40, 21 мар 18 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-големият производител на биоетанол в Турция заяви инвестиционни намерения в Разград за 35 милиона евро. Бизнес делегация от турската фирма „Тарким“, водена от генералния мениджър Ахмет Тюзюн, се срещна с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и екипа му, съобщи БНР. 

Турските бизнесмени обсъдиха намеренията на фирмата да изгради в Североизточна България предприятие, което ще произвежда продукти, базирани на преработката на царевица. Инвестицията е за около 35 милиона евро. Предвижда се разкриване на 200 работни места. Производственият процес ще е непрекъсваем. Продукцията ще е модифицирано нишесте и фуражи. Суровината, от която предприятието се нуждае, е 100 000 тона царевица годишно. Ще необходимо и използване на 3000 кубика вода дневно.

Гюнай Хюсмен изрази своята пълна подкрепа за потенциална инвестиция в Лудогорието и изтъкна предимствата на региона. По думите му, в Разградска област има работна ръка, специалисти от Филиала на Русенския университет и гимназиите, недалеч има пристанище, пътната инфраструктура е добра. Той предложи на инвеститорите да разгледат и потенциални имоти – бившия КОС в Разград, който е държавна собственост, както и общински терени в Исперих.

Въз основа на срещите си в региона членовете на бизнес делегацията ще изготвят доклад за акционерите на „Тарким“, които ще решат дали и къде да инвестират в България.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама