Цацаров: Тръгва реформа на прокуратурите

15:40, 29 мар 18 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мерките, които прокурорската колегия ще вземе, в близко бъдеще ще решат въпроса с недоокомплектованите бройки в населените места. Това съобщи в Разград главният прокурор Сотир Цацаров. 

„Тези мерки ще доведат до окрупняване на прокуратурите, създаване на териториални отделения по места и осъществяване на много по-голяма мобилност на прокурорите, без да е необходимо те да бъдат командировани или специално назначавани на тези места, в които има недостиг на прокурори”, поясни той. Главният прокурор уточни, че не става въпрос за закриване на прокуратури, а за концепция, която е далеч по-различна от сегашната, предаде БНР. 

Недостигът на кадри в Разградска област не се отразява толкова на работата, колкото в други региони, където проблемите са по-големи. Най-тежко в областта е положението в кубратската Районна прокуратура, където работи само един прокурор.

Цацаров даде добра оценка на работата на прокурорите в Разградска област, което е и един от поводите за визитата му тук на днешното отчетно събрание на Окръжната прокуратура. Той ще връчи лично и почетен знак на зам.-окръжния прокурор Антония Донева, която се пенсионира и към която изрази силно уважение. 

На въпрос какво се случва с проверките в болниците Цацаров поясни, че те продължават и се очаква периметърът им да бъде увеличен. Относно информацията за разпращането на злонамерени имейли обвинител номер 1 каза, че в момента текат проверки. Такива имейли са били разпращани до собственици, които имат сметки в конкретна банка, с цел дестабилизация на финансовата институция. 

Близо 4 месеца е продължила проверката на 20-те данъчни служители от НАП-София, които бяха задържани за разпит след акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Цацаров поясни, че вече са ясни извършителите на обрания снощи инкасо автомобил на голяма търговска верига в Плевен, от който въоръжените мъже са прибрали оборот на магазина за близо 202 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама