Жълт код за силен вятър в осем области в България днес

07:10, 02 апр 18 25 1482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще бъде много ветровито - ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слабо. Ще бъде малко по-хладно, с максимални температури между 11 и 16 градуса, в София - около 12 градуса.

Жълт код за силен вятър е обявен в осем области на страната. Предупреждението е в сила за областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. През деня в тези райони западният вятър ще се усили. Ще бъде силен, с пориви до 20-22 м/с.

В планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали дъжд, над 1800 м - сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м - около минус 1 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Вероятността да превали е малка. Ще духа умерен и северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 12 и 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъда малко по-ниско от средното за април. През деня още ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама