Разград събира средства за децата на полицейски служител

18:40, 10 май 18 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ОД на МВР-Разград организира дарителска кампания за децата на полицейски служител, съобщават от пресцентъра на институцията. Инициативата тръгна от началника на РУ-Лозница, където работи младши инспектор Димитър Терзиев.

Писмо от директора на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев е изпратено до главния секретар на МВР. С резолюция на главен комисар Младен Маринов е разпоредено набирането на средства да се организира във всички Областни дирекции на МВР.

Старши полицай Димитър Терзиев е баща на три деца – Диляна, Теодора и Калина. Децата са тризнаци, които през м. септември 2018 г. ще навършат 6 години. Диляна и Теодора страдат от „Детска церебрална парализа“, спастична форма, със степен на инвалидност съответно 95% и 100%, предаде ''Дарик''.


Семейството на младши инспектор Терзиев е провело няколко лечебни курса в клиника в Република Турция, в резултат на които състоянието на децата се е подобрило, но е необходимо лечението да продължи.

Терапията следва да се провежда ежемесечно, като стойността на всеки лечебен курс е около 8 000 лв. Необходимите финансови средства са извън възможностите на семейството.

В инициираната от полицията дарителска кампания се включват Областна администрация и Община Разград. Предстоят разговори и с други институции, които биха могли да помогнат при желание от тяхна страна.

Събраните средства в подкрепа на семейството на младши инспектор Димитър Терзиев, следва да постъпват по банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД – клон Разград
IBAN BG06STSA93000004182913
BIC STSABGSF
Димитър Трифонов Терзиев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама