Община Лозница има нов кмет

12:45, 21 май 18 / Политика 25 1117 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Севгин Шукри от ДПС е новият кмет на община Лозница. Това сочат официалните резултати от преброяването на гласовете след частичните избори в община Лозница, обявени от Общинската избирателна комисия.

Нейният председател Румяна Костадинова съобщи, че Севгин Шукри е получил подкрепа от 57,79% от действителните гласове или 2623 човека са гласували за него, още 27 са недействителните бюлетини с името му. Подкрепата за предшественика му Айхан Хашимов на последните редовни избори бе значително по-висока - 68,99% или 3693 човека, но на практика нещата са трудно съпоставими, тъй като за него това бе четвърти мандат.

Кандидатът на ГЕРБ Ниязи Ниязиев е подкрепен от 35,89% или 1629 човека, 18 от гласовете за него са недействителни. 

Третият претендент за поста Цветомир Савов от БСП е с 5,57% подкрепа, което е 253 гласа, 8 от бюлетините за него са недействителни.

„Не подкрепям никого” са отбелязали 0,75% от гласувалите или 34 човека.

Новият кмет на Лозница Севгин Шукри е женен, с две деца, завършил е Ветеринарния техникум в Добрич и Технологичния колеж в Разград. 9 години в Общинска администрация-Лозница, има опит и в неправителствения сектор, бе заместник областен управител по време на правителството на Пламен Орешарски, от две години е областен председател на ДПС-Разград.

Частичният вот в Лозница се наложи поради отстраняването от поста на предишния кмет Айхан Хашимов, тъй като за него влезе в сила условна присъда за длъжностно престъпление, свързано с неправомерно усвояване на средства отпуснати за ремонт на обществени сгради, пострадали от мними бури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама