Пребиха абитуриент в парка в Разград

10:40, 25 май 18 25 681 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

18-годишен младеж беше пребит в Градския парк в навечерието на матурите и на абитуриентския си бал, предаде ''Дарик''. Момчето е в болница, но е настояло пред лекарите да го освободят, за да се яви на държавните си изпити, тъй като има намерение да кандидатства в университет.
 
От ОД на МВР-Разград потвърдиха за инцидента, като уточниха, че е станал на 18 май, събота, в 23.50 ч. Младежът е нападнат от неизвестни лица в парка, има сериозни наранявания от нанесения побой и е настанен в болницата.
 
По случая е образувана проверка за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди. Ако нараняванията се определят като тежка телесна повреда наказанието за извършителите е от 3 до 15 години лишаване от свобода, ако е средна телесна повреда - от 2 до 9 години, а ако е лека - до 3 години или пробация.
 
Въпреки здравословното си състояние момчето настояло пред медиците да го пуснат да се яви на матурата по български език и литература в понеделник. Това се е случило, но към края на държавния изпит зрелостникът припаднал и отново е откаран в болницата, разказа директорът на училището, в което пострадалият младеж учи Пейчо Георгиев от ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф".
 
Той поздрави младежа за куража и желанието да продължи образованието си, но изрази тревога от увеличаващата се агресия сред младите хора, разказа, че наскоро и друг възпитаник на Езиковата пострадал при побой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама