Ловят бездомни кучета със спецавтомобил в Разградско

15:30, 25 май 18 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализиран автомобил оборудва Община Исперих за улавяне на безстопанствени кучета в рамките на кампанията за безплатна кастрация на женски кучета, която стартира в началото на май. Закупени са и две клетки, съобщи ''Дарик''.

„Правим всичко възможно за овладяване популацията на бездомните животни в града и селата“, каза секретарят на Общината Севим Адем.

До момента около 15 собственици са кастрирали своите домашни любимци и след това са ги регистрирали в Общината.

"Подчертавам, че регистрацията е задължителна, за да можем да спрем по този начин безразборното пускане и увеличаването на популацията на безстопанствените кучета. От някои собственици срещаме разбиране, но от други - не. Те смятат, че Общината събира пари без причина", посочи Севим Адем. 

Все още Община Исперих не е осигурила помещение, където кастрираните бездомни кучета да останат за няколко дни след операцията.

"Сериозни разговори в това отношение все още не сме водили, но кметът има предвид бившия приют за кучета, където ще бъде осигурено място, отговарящо на изискванията", изтъкна Севим Адем. 

Собствениците, които кастрирали, ваксинирали и регистрирали своите домашни любимци, ще бъдат освободени от такса за притежание на куче.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама