Природозащитници сигнализираха прокуратурата и двама министри за тополите в Разград

12:40, 13 юли 18 25 704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сдружение „Защита на животните в Лудогорието”- Разград изпрати сигнали за сечта на тополите в Разград до двама министри и до прокуратурата.

Исканията за спешни проверки са към Министъра на околната среда и водите, Министъра на земеделието и храните и Окръжна прокуратура-Разград. Природозащитниците настояват да се установи дали са спазени няколко нормативни акта при започването на сечта на тополи край река Бели Лом преди седмица: Закона за обществените поръчки, Административно-процесуалния кодекс, Закона за устройство на територията, Наредба №1 от 10.03.1993 г. за опазване на озеленените площи и декоративната растителност, Наредба №19 за изграждане и опазване на зелената система на територията на Община Разград, Закона за горите, Наредбата за сечите в горите.

От „Защита на животните в Лудогорието” се обявяват категорично против „тази поголовна СЕЧ, без оценка за опасността на ВСЯКО едно дърво – топола или друг вид и при спазване на законите на Република България”. Настояват още прокуратурата да разпореди спиране на сечта до изясняване на законосъобразността на действията на общинска администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама