Отпуснаха близо ‎2 000 000 лева за ремонт на улична мрежа в Разград

12:40, 02 авг 18 25 1011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отпуснатите от Министерски съвет 1 655 000 лева за ремонт на улична мрежа в община Разград са най-голямата сума за подобни дейности, инвестирана в региона от 10 ноември насам. Това заяви кметът на Разград д-р Валентин Василев на пресконференция днес, 2 август.

По думите му е обърнато повече внимание на Северна България и на смесените региони. За това той изрази своята благодарност към: премиера Бойко Борисов, правителството, финансовия министър, народния представител Десислава Атанасова, областния управител Гюнай Хюсмен, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов обясниха, че подготовката за този трансфер в община Разград е започнала преди половин година – тогава от селските кметове е изискана информация за улиците, които имат най-належаща нужда от ремонт. Вече започва подготовката за провеждане на обществена поръчка за ремонтите, тя ще е обща за всички села. За по-големите села средствата ще са по около 100 000 лева,  за останалите – между 50 000 и 90 000 лева.

Василев съобщи и за три подписани вчера договори за одобрение проекти на община Разград. Единият е с МРРБ за безвъзмездно отпускане на 180 000 лева за актуализация на проект за Пречиствателна станция- Разград.

Другите два проекта са от Инвестиционната програма на община Разград. Единият е за изграждане на социални жилища в жк „Орел“. Той е на стойност 2 421 000 лева. Става въпрос за 4 триетажни блокчета с 48 апартамента, в които ще могат да живеят 170 човека, ще има паркинг и  озеленяване. В жилищата ще бъдат настанявани бездимни хора и живеещи в лоши битови условия.

Другият проект от Инвестиционната програма е за ремонт и саниране на Центъра за работа с деца на улицата (бившия дом „Майка и дете“). Стойността на проекта е 989 999 лева, социалната услуга ще е за 15 деца. Срокът за реализация на двата проекта е 30 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама