С два проекта Община Тервел кандидатства по „Красива България”

06:08, 05 фев 17 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С два проекта Община Тервел кандидатства за финансиране по програма „Красива България”. Внесените от кмета Живко Георгиев предложения, получиха одобрението на Общинския съвет.

Единият от проектите е за обновяване на седем функционални зони в сградата на читалище „Димитър Дончев – Доктора – 1893 “ в Тервел. Те са „Танцова зала, съблекални и тоалетни към тях“, „Репетиционни зали“, „Библиотека“, „Административни помещения“, „Гримьорни и санитарен възел към тях“, „Стълбища“ и „Външни настилки“. Тези зони не са били включвани в предшестващи проекти на Община Тервел за читалищната сграда. Реализирани през годините са два проекта – един за обновяване на зрителна зала и фоайе към нея, вкл. изграждане на нови санитарни възли за зрителите (финансиран по ПРСР 2007-2013) и един за енергийна ефективност на сградата, включващ енергоефективни мерки на външни ограждащи елементи (финансиран от Фонд „Козлодуй“).

Читалищната сграда е с висока степен на използваемост и по тази причина възстановяването на функциите на вътрешните архитектурни елементи и на външните настилки на входа са от съществено значение за ползвателите – жители на всички населени места в Община Тервел.

Вторият проект е за основен ремонт на открита спортна площадка в ОУ „Отец Паисий“ в с. Нова Камена. То е средищно, в него учат деца от пет населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама