Участие от Добрич във фотоконкурс „Фонтаните в България“

06:49, 05 фев 17 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снимки на фонтаните на площад „Демокрация” и в градския парк „Свети Георги” в Добрич участват във фотоконкурса „Фонтаните в България”. Община Добрич призовава да подкрепим нашите съгражданин и да гласуваме за красивите снимки тук

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират фотоконкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”. Проявите са част от събитие Седмица на водата 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“. Темата на конкурса цели да обедини фотографии на работещи фонтани на територията на България, старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове. Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната фотоизложба „Реките в България“, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване.

Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури. Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март – Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). А авторите на творбите ще получат специални награди.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама