Контролът над качеството на горивата в Шуменско е добър

07:27, 05 фев 17 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Контролът над качеството на горивата в Шумеснско е добър. Това каза за Topnovini.bg един от малките търговци на горива в областта.

С покупка на гориво от големите доставчици, търговците получават сертификат за неговото качество. По този начин те гарантират за добрият продукт, който предлагат на крайните потребители.

„Всеки се пази от некачествени горива, всеки иска сертификат. Ако намерят у мен нередовно гориво, ще покажа сертификата. Така трябва да тръгнат по веригата, за да открият кой е излъгал”, каза търговецът на горива. По неговите думи най-вероятния начин да се случи отклонение в качеството е, когато клиентът купува от случаен търговец. Никой обаче не си позволява да поеме такъв риск поради възможност от срив на бизнеса му.

Различни са и стандартите за качество на горивото у нас спрямо други държави. Причината е различните температури.

„На температура под минус 20 градуса обикновенният дизел се сгъстява и започва да съсздава проблеми, за да се избегне това, в него се поставят добавки, които пречат на неговото замръзване. В горивата има разтворен парафин. Когато температурите паднат драстично, той започва да се сгъстява и  води до втвърдяване на дизела”, обясни още търговецът на горива.

С употребата на гориво менте се появяват и повреди по автомобилите. Ефективността на двигателя намалява драстично. Износват се горивни помпи, филтри, дюзи, както и има шанс да прегрее и блокира мотора на возилото.

До момента в Комисия за защита на потребителите няма постъпили сигнали от граждани за некачествено гориво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама