Хасковлии: Общината не се справи с леда, не правят нищо

07:58, 05 фев 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безобразното състояние на хасковските улици заради леда продължава. Само по-високите температури през последните дни помагат леда да се разтопи и движението на хората да е по-спокойно. Въпреки непрестанните прессъобщения от общинска администрация, че се полагат грижи и че навсякъде се чисти, реалната гледка е точно обратната.

Положението е трагично и това продължава да бъде тема № 1 в областния център. Пешеходната част в центъра е с близо 5-6 см лед. Работнички започнаха да къртят късовете едва след като на Главната падна възрастен мъж. Пенсионерът издъхна от сърце, но докато да стане известно, че смъртта му няма нищо общо с леда, бързо бяха спешени служителки на „Екопрогрес“ да къртят леда.

Непочистени остават и кварталните улици. Дори в най-големият хасковски квартал – „Орфей“ е невъзможно да се види някой да чисти. Вече хасковлии сами чистят дори уличните шахти от леда, за да не се наводнят.

Навсякъде хората коментират, че са изоставени с бедствието и че властта не се справи със зимната обстановка. И коментират още, че има трайна невъзможност на администрацията да се справи със ситуацията. Ортопедичното отделение на болницата е пълно с потрошени от леда хора.

В съседните на Хасково областни градове, ситуацията е коренно различна.

В Хасково положението е така



А в Пловдив по тротоарите е така





 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама