Над 100 домакинства в Сливенско участват в национално изследване на образованието

08:46, 05 фев 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
120 домакинства от осем населени места в област Сливен ще участват в национално анкетно изследване на образованието и обучението на населението на възраст 18-69 години, съобщиха  от отдел „Статистически изследвания" Сливен.

„Наблюдението има за основна цел да установи степента на участие на лицата в учебни дейности, определяни като формално образование и обучение, неформално обучение и в различни форми на самостоятелното обучение. Получените данни ще бъдат използвани за подпомагане на процеса на оценяване на провежданите политики в областта на Ученето през целия живот в България и в Европейския съюз“, обясниха от отдела.

В област Сливен наблюдението обхваща градовете Сливен, Нова Загора, Кермен и селата Асеновец, Желю войвода, Тополчане, Калояново и Ябланово. Анкетьорите, които посещават домакинствата от областта са служители на статистическия отдел в Сливен и се идентифицират със служебна карта. Данните от проучването ще бъдат използвани само за статистически цели, като тайната на индивидуалните сведения е гарантирана от разпоредбите на Закона за статистиката. Изследването се провежда чрез индивидуално интервю, т.е. лицето лично отговаря на въпросите, като се изключва възможността друг член на домакинството да отговаря вместо него. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама