Доналд Тръмп обжалва спирането на указа му за имиграцията

09:08, 05 фев 17 / Свят 25 198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обжалва съдебната заповед, която спря ограниченията на имиграцията, наложени от президетския указ, предаде Ройтерс.

"Ще спечелим. В името на безопасността на нашата страна, ще спечелим", каза той пред репортери в Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, малко след като министерството на правосъдието внесе в апелативен съд уведомление, че възнамерява да обжалва съдебната заповед, издадена от съдия Джеймс Робарт.

Около 3000 демонстранти протестираха вчера пред имението срещу указа на Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Протестът започна с митинг пред Тръмп Плаза, 30-етажните небостъргачи близнаци в Уест Палм Бийч, след което шествието измина два километра до курорта Мар-а-Лаго. Протестиращите скандираха лозунги против Тръмп и носеха ковчег, увит с националното знаме, олицетворяващ смъртта на американската демокрация.

Федерален съдия в Сиатъл в петък временно отмени забраната на Тръмп за влизането в САЩ на граждани от седем мюсюлмански страни. Министерството на правосъдието вчера предупреди федерален апелативен съд в щата Вашингтон, че ще обжалва решението на съдията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама