Германският финансов министър иска разумна сделка за Брекзит заради лондонското Сити

11:08, 05 фев 17 / Свят 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лондонското Сити предлага финансови услуги, които облагодетелстват Европа като цяло, и Европейският съюз трябва да признае това в една "разумна" сделка за Брекзит. Това коментира в интервю за днешния брой на в. "Тагесшпигел" германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

"Не искаме да наказваме британците за тяхното решение", отбелязва Шойбле в предварително разпространеното интервю. "Искаме Великобритания да остане близо до нас", казва той.

"Финансовият център на Лондон обслужва цялата европейска икономика", допълва германският министър. "Лондон предлага качествени финансови услуги, каквито не могат да се намерят на континента. Това ще се промени малко след отделянето, но с Великобритания трябва да намерим разумни правила в тази посока". 

Очаква се до края на март британският премиер Тереза Мей да даде ход на официални преговори с ЕС по напускане на блока, оставяйки банките, застрахователите, компаниите за управление на активи и пазарите да се чудят как да обслужват клиентите на континента в бъдеще, припомня Ройтерс./БТА/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама