Велики Преслав търси баш винар на годината

11:20, 05 фев 17 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общината във Велики Преслав обяви конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2016. Конкурсът е традиционен и се провежда в две категории за бели и червени вина. Професионални дегустатори от местния винзавод влизат в състава на журито. То ще определи фаворитите сред представените вина от бяло и червeно грозде, а техните майстори ще бъдат провъзгласени за баш винари.

Победители и подгласници ще получат престижна лента и грамота от местния градоначалник, а за носителите на приза ще има и материални награда. Те обикновено са изненада от шефа на местния винзавод.

Мераклиите да участват в конкурса трябва да занесат бутилка вино в канцеларията на градското читалище „Развитие“. Виното трябва да бъде в стъклено шише от 750 милилитра. Състезателните проби се приемат от 6 до 10 февруари, а името на победителите ще бъде съобщено в деня на празника.

По традиция винари, лозари, земеделски стопани, местни търговци и жители на Велики Преслав празнуват на 14 февруари. Тъй като конкурсът за Трифон Зарезан добива все по-голяма популярност производители на домашни вина от други краища на България също претендират за преславското отличие „Баш винар“. Организаторите на конкурса не поставят ограничения за участниците, но в града на болярите виното е чест за всеки преславянин и конкуренцията е голяма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама