Румънските власти заседават спешно, протестиращите искат оставка

12:46, 05 фев 17 / Свят 25 191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снощи румънският премиер Сорин Гриндяну обяви, че днес кабинетът ще проведе спешно заседание, за да оттегли спорните текстове, декриминализиране на корупцията, които изкараха на улицата стотици хиляди протестиращи.

Недоволните граждани на Румъния не се зарадваха особено на новината, тъй като не е ясно какво точно ще гласува правителството. Протестиращите продължават да искат оставката на правителството, съобщава bTV.

Обявеният за тази вечер протест, който се очаква да е най-големият досега, ще бъде проведен и хората вече се готвят за него.Очаква се на демонстрацията да се съберат повече от 500 000 души.

Това не е достатъчно, вече нямаме доверие на това правителство – те толкова дни подценяват нашия протест, казват демонстрантите. И настояват законовите поправки да бъдат напълно зачеркнати. Според протестиращите обявеното от премиера е само малка стъпка, просто обещание и властите след време пак ще опитат да прокарат идеите си.

Отговорността за неразбраните законови промени, които доведоха до протестни действия ще поеме правосъдният министър на Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама