В Хасково: 6 месеца затвор за турци, ровели ги за терористичен акт

13:17, 05 фев 17 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 месеца затвор в общежитие от открит тип е присъдата на двама турци, които имат и френско гражданство. Осъдените от Окръжен съд Хасково бяха обвинени за контрабанда на оръжие.

За случая Topnovini.bg разказа преди десетина дни, когато стана ясно, че техният адвокат е сезирал дипломати, че полицай от Свиленград бави разследването.

Двамата чужденци бяха задържани през август миналата година, малко след като в Истанбул имаше терористичен акт. Мъжете си купили две пушки, защото били на сватба в Коня, където имало традиция да се гърми. След нея тръгнали да се прибират във Франция, но като видели проверките на Капитан Андреево изхвърлили оръжието в бункерите и продължили пътя си. Чистачки на ГКПП Капитан Андреево намерили оръжието и веднага алармирали полицията. Направената проверка от записите показала колата на двамата турци, които били задържани на ГКПП Калотина.

Първоначално разследващите търсели връзка между арестуваните и терористичният акт в Истанбул, обясниха запознати. Такава обаче не била открита.

Наказателният процес приключи със споразумение между прокуратурата и чуждите граждани. Двамата са върнати в софийския затвор, където ще изтърпят наказанието си, което изтича в края на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама