В 10 селища в Плевенско ще бъде проведено интерактивно обучение

15:38, 05 фев 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 10 общини в Плевенска област ще бъдат създадени групи за интерактивни тренинги за младежи. Това съобщи Иваничка Мусова от Младежкия информационно-консултантски център "Барометър".. 

Предвижда се тренингите да обхванат около 300 млади хора на възраст от 15 до 19 години в десет малки населени места. По този начин учениците  ще видят различен начин на учене от този в училище, който ще им даде възможност да формират у себе си нови умения и  да изявят творческия си потенциал.

Темите на занятията ще бъдат свързани с младежкото предприемачество, с гражданските права и активното гражданско участие в обществото, с развитие на комуникативните им умения, добави Мусова.

Тя уточни, че се предвижда и формирането на  втора целева група в 10-те селища с родители до 29-годишна възраст. В така наречената "Работилница за родители" те ще се учат как да реагират на психологическите потребности на децата си, как да им поставят граници, но в техен интерес.

Младежкият център "Барометър" в Плевен  получи финансиране за дейността си по национална програма на Министерството на младежта и спорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама