Радо Янков остана втори в Банско

16:37, 05 фев 17 / Спорт 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радослав Янков затвърди доброто си представяне на Световната купа в Банско. В големия финал на дисциплината паралелен гигантски слалом Радослав загуби битката със Силван Дюфюр,  след като падна по време на състезанието, а това позволи на французина да спечели.

Българинът успя да преодолее съпротивата на Бенямин Карл от Австрия в полуфиналната битка, информира gong.bg.

На 1/8-финалите чепеларецът преодоля съпротивата на Андреас Промегер от Австрия, но с изключително добро каране българина не остави шанс на опонента си и ще излезе срещу Каспар Флюч от Швейцария в битка за 1/2-финалите. На 1/4-финала срещу швейцареца Радо се справи отново отлично, и спечели, след като Флюч падна лошо на трасето и не завърши.

Янков даде и най-добро време в квалификационните спускания. Общото време на българската звезда, който спечели Световната купа миналата година, беше много силно. В двата манша той записа общо 1:19 минути. 

Той се състезаваше и в директен сблъсък с италианеца Мирко Феличети, който обаче беше далеч от класата на българина и остана далеч-далеч зад него и в крайното класиране, а и в двата манша. 

В него няма да участва представителката ни при жените Теодора Пенчева, която отпадна в квалификациите на надпреварата. 

Така Янков завърши представянето си в Банско със златен и сребърен медал като от двата старта взе 1800 точки за Световната купа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама