„Сребровата къща” в Шумен отваря врати през март

20:06, 05 фев 17 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Сребровата къща” ще отвори врати за посетители през март. Това обяви директорът на Общинското предприятие по туризъм Ваня Стоянова.

Къщата е част от Възрожденския комплекс в Шумен. В „Сребровата къща” е уредена изба, която ще предлага дегустация на местни вина, а спомените си гостите могат да запечатат в ретро снимки.

Първите дни на следващия месец децата от забавачките и ученици от началните класове ще посрещнат Баба Марта в „Сребровата къща”.

В Международния ден на екскурзовода – 21 февруари от туристическото предприятие отново безплатно ще предложат на жителите и гостите на града атрактивната разходка „Архитектурният Шумен”. Началото на инициативата бе поставено в края на миналата година и първите турове бяха безплатни.

Обиколката включва посещение с беседа на някои от най-забележителните стари сгради в Шумен. Атракцията е целогодишна и се предлага за групи между 10 и 20 души след предварителна заявка. Цената на тура ще е около 30 лева, но предстои тя да бъде одобрена от местния парламент. 

През март от туристическото предприятие подготвят за младежите от града състезателна игра „Лов на съкровища”. В рамките на ден отборите ще преминат през много изпитания докато достигнат до крайната цел. За победителите са осигурени награди.

Тази година е предвидено поетапно четирите къщи на Възрожденския комплекс в Шумен да отворят врати, като вече работи къща „Баба Райна”.

Бюджетът на Общинското предприятие по туризъм „Мадарски конник” за 2017 година е 218 хил. лева. Общинската фирма е заложила 81 хил. лева собствени приходи, както и постъпления от отчисления от Туристическия данък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама