Осъденият бивш футболен съдия Момчил Врайков обжалва, не иска в затвора

06:45, 06 фев 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на пловдивския апелативен съд ще разгледа дело, образувано по жалба на подсъдимия Момчил Врайков против присъда, с която му е наложено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален „общ” режим в  затворническо общежитие от открит тип.

Бившият футболен съдия е признат за виновен за това, че на 27.09.2012 г. в Пловдив е пазил предмети, направени от бързосъхнещ материал от пластмаса, които по своята форма и размер са правени върху вход за карти, идентични с тези на използваните в скандинавските държави за автоматизирани бензиноколони, от които може да се закупи гориво с банкови карти, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни инструменти. 

Признат е за виновен и в това, че на 27.09.2012 г. в гр. Пловдив е съхранявал информация за съдържанието на банкови карти, съдържаща се в 5 броя подправени банкови карти, всички с титуляри чужди граждани. Припомняме, че реферът беше обявен за издирване и задържане въз основа на европейска заповед за арест, издадена от съда в ирландския град Дъблин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама