Започва делото срещу алкохолик, опитал да убие баща си

06:46, 06 фев 17 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва делото срещу Димитър А., на 34 г., за това, че направил опит умишлено да умъртви родния си баща, като деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

Обвиняемият обитавал едноетажна къща в пловдивското село Шишманци заедно с баща си Андон А., на 56 г., и 6-годишния си син. За прехраната си използвал средствата от паричните помощи, които получавал за детето си. На 25 юни 2016 г. Димитър се намирал в една от стаите на къщата, където пиел бира. Наблизо имало нож с острие, дълго 13,7 см. Към обяд Андон  направил забележка на сина си, че само пиел алкохол и не полагал грижи за детето си. Обвиняемият се ядосал от забележката, взел ножа, приближил се към баща си и му нанесъл удар в гърдите, като на два пъти изваждал част от острието и отново го натискал към тялото му. След това излязъл на чешмата на двора измил следите от кръв по ножа, оставил го под дървена греда и продължил да пие бира.

Пострадалият успял да излезе от жилището си и се отправил към близката къща, където живеел неговия брат, за да потърси помощ. Достигайки дома на брат си, преди да падне на земята, успял да каже: „Скарахме се с Димитър, защото харчи пари за пиене. Той посегна и ме наръга с нож“. На място  бил извикан медицински екип на Спешна помощ и била уведомена полицията. Пострадалият бил откаран в болница, където го оперирали. Когато служителите на МВР пристигнали в къщата, намерели обвиняемият да продължава да пие.

Разпитан в хода на досъдебното производство, Димитър  не се е признал за виновен. Той е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в пловдивския затвор. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама